red på krusa



Skit i låten den faila så fick typ välja mellan yt låtar som sög.

Har vart och ridit krusa nu, Gick bra hon var mjuk och fin och ah har inte mycket att säga dock inga bilder osv från passet så ni får en video från förra.
Krusa är 1 halvblodsto på 6 år mycket orutinerad(stavning) så df går hon ej i stadig form en.

jaja måste springa till amanda nu hejdå!

/ida

Emil.


Låt bilderna förklara min dag.
Var hoss farmor och farfar idag för att fira att jag fyller 14 på onsdag Och jag följde med min faster upp till hennes häst.
Emil som ja ghar skrivit om innan om ni minns? Han har hon iallafall hafft i 4 år och jag har riddit honom mycket under åren och lärt mig rida ``påriktigt´´ på honom. ja men vi löshoppade och det gick bra!
Han bettede sig bra!
har inte träffat honom sen sommras tror jag. väldigt kul!

Emil född 1993.


//ida

longerade mars

Hejsan igen, var i stallet idag och kom fram till en mycket orolig,stessad och nervös Mars, imorse hade han rymt från hagen 2 ggr! när han känner att elen är ganska svag så skiter han i det och kryper under :o så han fick flyttas till Ebbas hage som strömmen är stark i och där har han stått och gnäggat hela dagen, men så kom jag och då vart han lite lugnare, får hoppas att dom fixar i ordning elen i staketet så att han åtminstone kan få se dom andra hästarna :)
Men idag Longerade jag och han fattade inte riktigt varför han skulle springa runt mig när han kunde stå vid mig ? :o  men det funkade några varv och sen gav  jag upp och gick in med honom, fixade hans saker och gick sen ner till ridbanan och tittade på när julide red råbert, så söt är han, och julide är jätteduktig !
Imorn så tänkte jag försöka rida lite så rebecca ( en i stallet) ska va med mig så att det inte händer något, eftersom allt är nytt, och så kommer hon hjälpa mig lite.
Vackra ponny!




TömKördeLinn



Hej.
igår kväll var jag i stallet med Lovisa och Amanda.
Rajsa fick vila idag då hon tränade hårt igår, Men vi tömkörde Linn och sedan skrittade lite på henne med ryttare.
Dock var hon väldigt ivrigg men hon lugnade ner sig tillslut.
Med henne handlar det mycket om att vissa henne och vara bästemd och säker som persson då hon inte är det.
Men ja, ska börja rida antagligen en häst vid namn Elglaz en Arabhingst. har ridit honom förut men han skulle ut på foder men han trivdes inte och blev väldigt mager så ägaren ska försöka fixa någon som kan rida honom då hon inte har tid.
Så jag ska rida honom till shon har hittat någon.

ja man är ju snygg ibland i stallet, haha.  beklagar dock sittsen
/kram ida

Mars De Light !


Hejsan alla !
Som ni nog redan vet så kom mars idag! Direkt efter skolan så åkte jag hem och bytte om och när vi kom till stallet så står dom där med transporten, jag springer fram för att hälsa på honom och lastade sedan ut honom:)
Han som aldrig vart hemifrån förut vart väldigt förvirrad och nervös, men efter ett tag så lugnade det sig.
När vi gått igenom allt så åkte dom och mamma och pappa och de var bara Mars och jag kvar.
Började allt med att kela, men här är tips till er alla som har unga hästar!
Visa vem som bestämmer redan från första början, så blir allt mycket enklare framöver jag lovar. Han tex ville se om jag var dominant eller om jag skulle låta honom göra som han ville så han bestämde sig för att han ville gå ut från boxen när jag stod 2 m ifrån, då knäpper jag med fingrarna och gör ett slags TSCH ljud, då stannar han upp och backar tillbaka tog ungefär 15 minuter innan han fattade att han INTE fick sätta en fot utanför boxen utan min tillåtelse, innan jag åkte så kunde jag lämna boxen öppen på vid gavel och vara i sadelkammaren utan att han försökte! jättenöjd.
Var ute på promenad också så han kunde få se sig om, dock var det ganska mörkt, men gick ner på ridbanan och visade runt honom lite, han tog allting bra men var fortfarande väldigt tittig och kunde bli skrämd för en pyttehög bajs, haha !
Men jag älskar honom redan, han är helt underbar.

stall möte!



Hej bloggen, Nu har jag vart på Stallmöte.
Vi pratade angoende tävlingen/tävlingarna när vi ska ha dom, när jag ska vara med, träningar och allt sådant.
Nu i november så ska jag på hoppkurs med Krusa antagligen eller om det blir någon annan häst det får vi se.
Men idag nu har jag ledigt ifrån stallet ska inte till stallet förs en på söndag igen.
Elller jo! jag kanske måste upp till stallet sen vid 3 tiden och göra en grej som är hemligt ;)
Nej jag skoja men jag ska hjälpa en med ponnyridnigen.


/kram ida

sista gången hos bojjen igår ..

Hejsan alla, otroligt att vi redan har över 200 läsare på första dagen !, fortsätt så !
Igår var jag iallafall hos Beauty boy för sista gången :( tänkte hoppa lite men ridbanan var som en stor vattenpöl, så red dressyr istället på dressyrbanan, gick ganska dåligt han har ju vilat rätt mycket den sista tiden så han vart nog lite förvirrad, han var jättestel och väldigt framtung, och orkade inte riktigt jobba ihop sig så jag gav upp och tog in honom i stallet och fixade hans saker.
Mamma kom och  hjälpte mig plocka iordning hans grejer och stod sen en stund i boxen för att säga hejdå, började nästan gråta, kommer sakna honom massor :(
ganska gammal bild hade ingen kamera med mig igår.

Stallet igen!


hej igen alla läsare.
Starta bloggen idag och redan 2 hundra läsare den är grymt!
Nu har jag vart i stallet igen för jag skulle kvällsfodra. Mina 2 kompisar Lovisa och Amanda följde med.
Vi tog först och red Rajsa, eller Amanda satt bakom mig så skritta vi och det gick hur bra som hällst!
Sedan så tog vi och longerade Linn med Amanda på ryggen eftersom hon inte väger så mycket.
Ibörjan så skulle Linn hoppa omkring och springa och var hellt upphetsad men det gick!
med lite tålamod så gick hon som en klocka.
Amanda fotade lite haha.

Nej jag ska inte raka Rajsa då hon inte ska tränas hårt i vintern ska tävla henne sen senare i sommar och nu ska min medryttare rida henne vill hon raka henne så får hon göra det.
Men jag kommer inte lägga ner så mycket tid på rajsa under december då jag ska rida krusa.
/kram ida

Ibland har man slapp klädsel skrut tränset och halvsmutsig häst.


Evelina presenterar sig.

EvelinaWärendh
Hej jag heter Evelina Wärendh och jag är 14 år, jag har tillbringat hela mitt liv med hästar, allt började när jag föddes, man kan ju inte börja rida seriöst när man är 1-3 år så jag skrittade omkring på shetlandsponnyerna på midsommar och andra högtider. När jag var 4 så satte min mamma upp mej på ridskola NFK, började där men trivdes inte så efter ett halvår kom jag in på Hageby ridklubb. red där och hade mycket kul med ridskolans alla olika hästar, jag tävlade några gånger per år med ridskoleponnyerna och jag har väl ca 30 rosetter, inte alla från ridskolan såklart  men de flesta.
Beauty Boy.
Under tiden jag gick på ridskolan så hade jag även många medryttarhästar, Pohzalka, Molly, Moonlight haha jag kommer knappt ihåg alla :p Men sen iallafall så slutade jag på ridskolan och hade medryttarhästar i ca 2 år jag hade allt från små shettisar till stora och små unghästar, har ridit till och varit med och hoppat in endel hästar och även fått ut någon på sin första tävling.
Här är b-ponnyn Moonlight.
och här är Pontiac 6 år.
Sommaren 2009 var jag och Ida på Öknehults ridläger och där hade jag haflingerstoet Lollie D-ponny på 13 år. Efter ridlägret fastnade jag vid henne och jag och min kompis Hanna tog henne på foder. När Lollie kom så var hon inte vaccinerad, hovarna helt förstörda och när man red henne så haltade hon när hon gick lite långsamt, vi ringde ökne och fråga ifall hon hade vart såhär förut, och dom sa naenae men hon brukar halta lite det är inget fel på henne, vi litade inte på henne och lindade och kylde benet som sedan vart svullet, ooh vad hon haltade! vi gick igenom henne noggrant och märkte att hon var väldigt stel och hade ont i korset, vi ringde ökne och hon åkte tillbaka, såldes till någon lycklig ovetande familj som trodde dom fick hem en frisk häst.
Vintern/våren 2010 började jag på ridskolan igen och red i vuxengruppen på Hageby, trivdes ganska bra och fick snabbt en favvoponny Campari! tävlade honom och kom tvåa och blablabla.. över sommaren letade jag foderhäst igen och hittade tillslut Beauty Boy, han som är på första bilden längst upp, han är ett svenskt halvblod på 22 år och är 165 i mkh. Vi har haft många roliga stunder tillsammans och även tävlat två gånger, men känner att jag inte passade ihop med honom.
Så jag och Ida började leta efter foderhäst tillsammans och en dag ringer jag på en annons om en 4 årig c-ponny vid namn Mars De Light, fastnade direkt för annonsbilden och bestämde tid för provridning, dagen därpå åkte vi ut utanför vånga till deras lilla gård  och träffade Mars,vi provred honom, jag ramlade av men var överlycklig i bilen påväg hem. Vi ville ha honom ! 

Men.. oturligt nog så fick inte Ida det så vi bestämde oss för att ta honom själva, det är ett stort ansvar att ha häst 7 dagar i veckan, och det här blir ingen medryttarhäst som jag kan ringa ägaren och säga att jag inte kan komma, utan han blir precis som min egna, det står inte bara på pappret att han är min  men det spelar ingen roll för jag flyttar honom från vånga till ett stall nära mitt hus så att jag har nära till honom!
Mars De Light är en 4 årig c-ponny 137,5 i mkh, han föddes upp på deras gård och han är väldigt lättlärd,  man fäster sig vid honom direkt ! jag känner redan att jag håller på att skapa ett band imellan oss, som jag hoppas kommer vara länge.
Mars kommer till oss på bjällbrunna imorgon vid halv 5, jag kunde inte vart lyckligare!




stallet ♥



förlåt för dålig kvalite på bilderna, det regnade .
Hej, nu har jag vart i stallet och lärde känna Linn, Jag ska muskla henne och pyssla med henne och sedan rida henne och hon var hur trevlig som hälst.
Ibörjan var hon väldigt pigg och gick knappt kontrolera men sedan skärpte hon sig.

Och jo Rajsa jag borsta henne och Hjälpte hennes medryttare att lasta henne då dom ska träna för tränare i ett annat stall vikket jag tycker är bra för bådde rajsas skull och hennes.
Men hon var skit snäll och gick lugnt in i transporten.




haha lite kul att jag skrev ``dag är´´ i slutet vet inte vad jag tänker med ibland.


ida presenterar sig.

iiidaGustafsson

J
ag heter Ida Gustafsson och är snart 14 år. Jag har älskat hästar i hela mitt liv och ridit i snart 14 år.  assa sen jag föddes.
Jag har ridit ca 7-8 år på ridskola o resten privat...Allt

började när jag var 1 år gammal. Då jag flytta till foster familj och fick 2 shettisar.vi bodde på en liten går där jag hade mina shettisar och min storsyster sin hopp ponny.
vi bodde på gården i kanske 5 år.  Sen när jag var 6 år fick jag börja på ridskolan. I 7-8 år red jag där.
Jag började tävla tävlade kanske 20 gg,
det var inget för mig. dock bara sävlat km och tävlat lb och liknade.jag van och ibland förlora jag men nej det var inget för mig.
Emil Halvblodet jag red.
Sedan började jag rida ett  halvblod och en islandshäst halvblodet som heter emil stod några mil ifrån mig men min faster ägde honom och hjälpte mig komma dit och islandshästen var jag medryttare på, stallet låg nära och evelina hade en häst där med.
Emil  var min bästa vän, Emil lärde mig verkligen att rida på riktigt. han var/är en ruskigt het kille i skogen. men väldigt trevlig att hoppa.
Islandshästen hette Liza och var där med en väldigt het dam, men jag gillade henne skarpt.

Red En häst med namn Goliat mycket, Första hästen jag tävla och jag var sköttare på honom, vi kom 4 i km dressyr för 2 årsen kommer jag ihåg haha, ja han var helt underbar!

Sista hästen ajg tävlade föra vintern i hoppning.
Vi starta en clearround felfri och sedna ld b har jag för mig? dock så kom vi 4 men första tävlingen med honom och ja hade haft ett uppehåll med hoppningen lbablabla..
och nu  fick jag min första "egna" häst. En ``foderhäst´´ vid namn Raijsa som du kan läsa om här nedan. Jag har henne än idag... Hon var den sötaste häst jag sett, men oj vad mycket jobb jag fick med henne! Jag kämpade som ett djur att sitta kvar på hennes rygg. Efter ett par månader med en massa stegringar, bockningar, sparkar, skenturer och massa annat fick jag som klister i rumpan... Och nu håller jag mig jämt kvar!
hon var v
äldigt osäker och kunde ingeting. hon kunde bara springa i skogen. hon kunde knappt hoppa några centimeter.
har hafft henne i 1 år.
i början axeptera hon mig inte alls, ville inte komma i hagen och inte bli riden.
jag var nöjd om jag kunde skritta.
och nu kan vi hoppa tsm och allt går väldigt bra, vi har hoppat 1 meter.

jo Raijsa är en föradeta fältävlanshäst på 17 år med mycket spring i benen
och innan jag kom igång med henne så hade hon stot i 2 år i en hage utan någon som  skötte henne.
men hon älskar att springa med hella hennes hjärta.
Även fast hon är så gamal så är det ne häst som kräver mycket och har mycket kvar att ge.
Och det är framför allt henne ni kommer läsa om.
jag rider också en häst som heter  krusa en 6 årig halvblod sent inriden och väldigt osäker men väldigt mysig dam.
Jag hjälper också till med ``problem´´ hästar och rider in, nu håller jag exempel på med en häst som heter Linn 21 år men käns som en unghäst mycket att hålla på med men ska muskal henne tillslut rida.
Sedan i sommar kommer min älskling Hercules hem som jag trictränar.

Hercules som jag trictränar

Dom Första bilden är på Min häst Rajsa

hoppas ni tycket de tär interssant och läser våran blogg
Evelina ska presnetra sig senare idag.
//ida
------------------------------------------------------------------------------------------------


RSS 2.0